Integrarea cu partenerii prin API, furnizori de produse sau servicii, intermedieri plati, curieri, afiliere si multe altele.
Un API este un program sau un modul care face legătura dintre platforma ta și platformele furnizorilor de produse sau servicii, produse sau servicii de care ai nevoie pentru a-ți desfășura într-un mod eficient activitatea.Ce este important de știut că integrarea prin API nu trebuie să-ți modifice modul cum îți coordonezi afacerea. Furnizorii îți pun la dispoziție module standard, module pe care le poți integra cu platforma ta. API înseamnă comunicare de date între platforme. De ce spunem acest lucru, de foarte multe ori API-urile se integrează cu modulele furnizate de parteneri "așa cum sunt ele". Dar se pot construi module API ținând cont de propriile "nevoi".
De exemplu o integrare cu un curiere care livrează la puncte de livrare (Box-uri) se poate face cu hărți de la orice furnizor de hăți digitale, cu filtrarea punctelor de livrare și cu mai multe unelte de ajutor pentru clienți la selectarea acestor puncte de livrare.
Alt exemplu este integrarea cu programele de analiză. Integrările cu programele de analiză a activității pe site-ul tău web se pot personaliza și datele se pot folosi inclusiv pentru automatizări în cadrul platformei tale.
Integrarea cu platformele CRM externe se poate personaliza pentru a coordona întreg fluxul de informații direct din platforma ta, fără a fi nevoie să accesezi mai multe programe simultan.
Integrarea cu programele de promovare se poate face într-un mod avansat și profesional, astfel aproape toată activitatea de promovare și publicitate să o poți coordona din platforma ta.
API va fi viitorul în orice domeniul IT, și mai nou mai ales datorită dezvoltării inteligenței artificiale și a programelor specifice bazate pe AI. În viitorul nu foarte îndepărtat orice program informatic, orice platforma web va avea integrări multiple cu inteligențe artificiale antrenate pentru diferite domenii de interes.
Astfel dezvoltarea unui software personalizat este esențială pentru orice afacere care dorește să se dezvolte pe viitor. Dacă este să facem o listă cu tipuri de servicii de care are nevoie orice platformă de vânzări putem să menționăm:
- Integrare API cu procesatori de plăți
- Integrare API cu firme de curierat sau livrare la domiciliu
- Integrare API cu aplicații de analiză
- Integrare API cu aplicații CRM, mesagerie sau comunicare cu clienții
- Integrare API cu platforme de distribuire de conținut
- Integrare API cu platforme de promovare online
- Integrare API cu platforme de marketing și afiliere
Sunt câteva din integrările de care ai nevoie pentru a nu pierde clienți. În plus dacă ai propria ta platforma, acest lucru te va ajuta să nu aștepți după actualizări și modificări. De asemenea având propria ta platformă personalizată vei putea mereu să-ți menții constant modul cum se desfășoară activitatea în interiorul companiei tale.
Data: 14-06-2024
Site web sau magazin online. Ce este important să ști când pornești la drum.
Un site web poate fi considerat eficient și valoros în funcție de mai mulți factori. Dar este mai important să înțelegi cum te poate ajuta un site web sau mai bine spus cum îți poate ajuta afacerea un site web. Vom vorbi despre cazul în... read more
De ce unele site-uri funcționează și altele nu reușesc să atragă clienți
Mereu se pune pe primul loc aspectul site-ului și de fapt uneori acesta contează cel mai puțin în tot procesul de vânzare. Pe principiul "ce-i frumos ne place și cumpărăm" funcționează dacă într-adevăr produsul sau serviciul prezentat... read more
Cum funcționează un software web-based. Fontend, backend și bazele de date.
Un software web-based funcționează pe principiul utilizării unui browser web pentru a accesa și interacționa cu aplicația care rulează pe server și care manipulează bazele de date. Aplicațiile web progresive cunosc și ele o dezvoltare... read more